EXA Global Memperkenalkan Hyper Reality Game Pertama di Malaysia

12:52 PG

Assalamualaikum Hai.


First Hyper-Reality Experience. Hari Khamis yang lepas Nad sempat menghadiri pelancaran hyper-reality experience yang mana kita boleh merasai sendiri pengalaman memasuki Dimensi 12. Pelancaran ini bertempat ni Setiawalk Outpost, Puchong yang juga merupakan outlet di mana kita boleh explore permainan ni.


Game ini berkonsepkan virtual and reality (VR) yang mana kita akan nampak bayangan in virtual but very real yang mana buat dia nampak macam realiti. Untuk pengetahuan, konsep game seperti ini adalah yang pertama di Malaysia. 

Secara umum, game ini ada game menembak dan terdiri daripada 4 orang yang dalam satu team. Kemudian, ditempatkan di  ruang tertutup, tengah-tengah ruang dimensi untuk menyelamatkan komrad yang lain daripada bahaya. Pemain akan dipakaikan dengan baju pelindung, backpack, headset, bateri, alat pengecas dan senjata masing-masing.  Jangan risau kalau korang tak faham sangat cara permainan. Di sana, akan diberi penerangan pendek tentang misi permainan dan keselamatan pemain.


Ni lah baju pelindung, backpack, headset, bateri dan alat pengecas.

Image may contain: one or more people

Ni pula senjata yang korang akan guna.

Image may contain: one or more people, people standing and camera

Memang real sangat apa yang korang akan nampak dalam game tu nanti. Rasa macam ditempatkan dalam satu movie grafik yang mana korang dilatih sebagai pelatih baru untuk Starship Troopers. Korang akan menerima arahan daripada Komander dan pergi meneroka alam Dimensi 12. Apa yang penting, mestilah kerjasama antara ahli untuk melawan raksasa alien yang besar.


Bagi Nad, game ni memang sangat creative, unik dan setiap dari kita harus melalui pengalaman ni. Di outlet Setiawalk Outpost juga ada 3 bilik khas iaitu Mission Room bilik untuk bermain tadi, Hyper-Reality Museum dan juga Hyper-Reality Arcade di mana pengunjung juga boleh bermain game arked.

Image may contain: indoor

Mission Room 😎

Image may contain: indoor

Keseronokan game ni akan lebih berganda bila kita main dengan orang yang kita rapat. Boleh lah ajak keluarga atau kawan beramai-ramai untuk main. Sebab satu team terdiri dari 4 orang. The more the merrier! Confirm hubungan kekeluargaan akan lebih erat.

Ohh sebelum Nad lupa nak bagitahu. Game ni sudah rasmi dan boleh mula dikunjungi bermula 3 June! Dan untuk harga pembukaan ni mereka ada buat promosi BUY 1 FREE 1 dengan harga serendah RM65. Nak tau harga asal dia? Harga asal ialah RM81! So nampak tak berapa banyak korang dah boleh jimat? Pergi serbu sekarang dan jadi antara yang terawal untuk merasai pengalaman virtual and reality (VR) game ni.

EXA Global Hyper-Reality Game

Address : SetiaWalk Outpost, B-11-1, Block B SetiaWalk, Persiaran Wawasan, Pusat Bandar Puchong, 47160, Puchong, Selangor
Operating hours : 11am to 8pm (Weekday) and 11am to 9pm (Weekend)
No tel : 03-8051 6333
Facebook : EXAGlobal
Instagram @exaglobal
Website www.exa-global.com

You Might Also Like

2 ulasan

  1. bestnyaaa. teringin nak main game macam nie :D

    BalasPadam
  2. best ni... tapi kalau real sangat pun, scary gak. hehehe...

    BalasPadam