Fakta Anak Ketujuh!

8:50 PTG


Assalamualaikum Hai.

Fakta Anak Ketujuh. Mesti cam, em kenapa anak ketujuh? Haha okay Fakta Anak Pertama untuk diri sendiri Nad da buat dah. Then Fakta Anak Kedua untuk kaji adik Nad kahkahkah dah buat jugak. So now nak kaji jeng jengggg Hafiz! Yeayyy hahaha anak ketujuh katanya. Rasanya tak ramai kot anak ketujuh since tak semua orang family besar kannn.

Special betul jauh sampai tujuh tuuu. So nah nahhh. Hafiz, meh baca ni your characteristic betul ke takkkkk?


Anak Ketujuh (API)

- Mudah marah dan cepat sejuk jika kena cara.
- Sedikit bergantung kepada orang terdekat.
- Manja.
- Sedikit terpinggir di dalam keluarga.
- Memerlukan usaha gigih untuk berjaya.
- Pandai menarik perhatian dan disukai orang sekeliling.
- Semangat yang tinggi, sangat aktif dan berkobar.
- Sangat teliti dan berwaspada.
- Suka menyakat dan mengenakan orang lain.
- Panas baran dan mudah melukakan hati orang lain.
- Sangat kuat cemburu.
- Sentiasa bersedia menempuh sesuatu yang baru atau berisiko.
- Mampu melihat kemungkinan baru.


Fuh fuhhh. Nahhh haha bagi Nad adalah few things yang betul pasal Fakta Anak Ketujuh ni. Secara jujur, susah gila kot nak cari sifat anak ketujuh agaga sebab jarang kot anak ketujuh ni. But nahhh akhirnya ini dia yang Nad dapat so silakan baca dan nilai betul ke anak-anak yang nombor tujuh tu?

P/s : Seronok petang tadi bersantai dengan family, since its been awhile.

You Might Also Like

26 ulasan

  1. kawan saya ramai yg ade adik beradik 7 org. tapi anak ke-7 tu biasanyanya dialah anak bongsu. dia yg lebih susah nak kena pinggir dlm keluarga sbb anak bongsu kot. haha :p

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahhaha. Wahhh kak Nad tak ramai kawan yang adik beradik ramai ni. Sekali boyfriend adik-beradik ramai pulak.

      Padam
  2. Balasan
    1. Hahahhaa kan. 7 orang tu dah rasa macam ramai dah zaman sekarang ni.

      Padam
  3. ada yg btl.. tp byk x btl.. haha.. aii anak no7

    BalasPadam
  4. anak ke-4 takde ek nad? hehehehe ^_^!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahaha alaa anak keempat tak ramai la Sofie haha.

      Padam
  5. Share la sekali yang no 1 huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alaaaa Ajannn dah pernah up laa anak nombor satu duluu haha.

      Padam
  6. Adik beradik sendiri ada 5 je, suami pula 6. tak sampai nak tgk ke7 tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahhaha. Anak sendiri nanti kot 7 ke Fyda hihi.

      Padam
  7. Haha macam relevan pula sbb adik saya pon camtu . tetibe rase nak tau adik adik saya dr nombor 7 hingga 11 . haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Woop! Ramainya sampai 11 tu Syamsid? Wow.

      Padam
  8. kitorang 4 adik beradik je hahaha. tapi my mom anak yg ketujuh. haha lol

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wahhh. So sama tak dengan your mom ni Tashira? Hihi.

      Padam
  9. Perghhh tak boleh buat Nad mayah ni.. Ahaks.. Sebaik manjeee ekekekeke

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahha ni bukan Nad la kak Ena, ni boyfriend Nad ekeke. Nad anak first :p

      Padam
  10. Ramai adik beradik Hafiz tu rupanya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huhu itulah, 8 orang adik beradik diaa. Risau je boleh masuk ke tak nanti T_T

      Padam
  11. Kami 10 orang adik beradik,saya anak ketujuh,,

    BalasPadam
  12. Ank ketujuh dari 11 org adik bradik. Mmg aku sllu jauh dn kurang msa bsma fmly(trpinggir sdikit xbnyk la haha), tapi rapat ngan mak bapa aku. Dri kecik hingga kini. Berdikari,cepat memaafkn. Dn sy sllu kata sy menyesal ada hati sbb wlupn mrh sgt skjap je mrh tu trus rsa kesian kt org yg dimrhi, mudah memaafkn dn minta maaf. Kuat cemburu tu mmg ada rsa cmburu klu tntng cinta cintun. Tapi anak ketujuh bagi aku friendly dn suka membntu. Tapi semua tu bgantung pda individu. 99% kenyataan diatas ada dlm diri.
    Kini aku dirantau orang dan fmly jauh disana.
    #berdasarknPengalamn
    #btw tq jarang2 jumpa tntng ank ketujuh

    BalasPadam
  13. Ank ketujuh dari 11 org adik bradik. Mmg aku sllu jauh dn kurang msa bsma fmly(trpinggir sdikit xbnyk la haha), tapi rapat ngan mak bapa aku. Dri kecik hingga kini. Berdikari,cepat memaafkn. Dn sy sllu kata sy menyesal ada hati sbb wlupn mrh sgt skjap je mrh tu trus rsa kesian kt org yg dimrhi, mudah memaafkn dn minta maaf. Kuat cemburu tu mmg ada rsa cmburu klu tntng cinta cintun. Tapi anak ketujuh bagi aku friendly dn suka membntu. Tapi semua tu bgantung pda individu. 99% kenyataan diatas ada dlm diri.
    Kini aku dirantau orang dan fmly jauh disana.
    #berdasarknPengalamn
    #btw tq jarang2 jumpa tntng ank ketujuh

    BalasPadam