Movie Review : The Transporter Refeuled

8:29 PTG


Assalamulaikum Hai.


The Transporter Refeuled. Memang dah banyak siri Transporter yang before ni, tapi yang latest this one lah yang tgh show kat cinema, The Transporter Refeuled. Konsep cerita masih sama kerja transporter which is hantar-hantar barang ikut permintaan. Cuma mungkin jalan cerita je diubah sedikit.

The Transporter Refeuled


Sinopsis The Transporter Refeuled

Ed Skrein memainkan watak sebagai Frank Martin, menjalani kehidupan yang kurang berbahaya. Bekerja sebagai 'transporter' dengan membawa package dari satu tempat ke satu tempat yang lain. Tanpa mempersoalkan siapa mereka atau apa isi kandungan package yang dibawa. Bertujuan untuk mengelakkan rahsia didedahkan.

Anna, client baru Frank mengupah dia sebagai transporter selepas merompak bank bagi mencuri sesuatu dari peti simpanan. Kemudian, mereka merompak dari sebuah bar. Kesemua wang dari tempat yang dirompak di-transfer ke akaun Anna. Frank terpaksa ikut serta setelah dia diugut dengan nyawa bapanya. 

Tujuan Anna dan 3 gadis lain berbuat begini adalah untuk membalas dendam kerana telah dipaksa menjual diri sejak berumur 12 tahun (setelah dijual ibunya). Berjayakah rancangan Anna? Saksikan! Hehe.

Nad memang suka sikit action movie macam Transporter sebab tak boring hehe. Tak lepas mata tengok screen sebab ada je babak menarik and kalau missed rasa rugi sangat! Hehe. Plus, bagi Nad jalan cerita memang best and ada sikit mystery yang buat kita tertanya-tanya ok what next what next?


The Transporter Refeuled

The Transporter Refeuled

The Transporter Refeuled

Duration : 1hour 36minutes
Genre : Action, Crime, Thriller
Director : Camille Delamarre
Rating : 3.5/5

P/s : Minggu ni last tengok movie! Pasni takde siapa nak teman lagi dah :'(

You Might Also Like

13 ulasan

  1. QILA NAK PAKCIK TRANSPORTER MACHO YG DULU!!
    huhuhuhu best eh kak nad hihi nnt boleh lah nk gi tengok

    p/s: nape tak de org nk teman dah? :p

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jom Qilah kita tengok wayang :D Nu jom. Hahaha

      Padam
    2. betul ke!!! jom!!! hihihihi

      Padam
    3. Alaaaa pakcik Transporter yang dulu dah takde lah Qila ahaha. Em em sebab Hafiz nak jadi abang bomba dah hahaha.

      Padam
  2. Belum tengok lagi cerita ni...

    Mencari krim penjagaan muka yang semulajadi? Apa kata cuba Nutriwhite Penjagaan Muka

    BalasPadam
  3. semua org duk update tgk citer nih.. kiter leh tgk org update jer... huhuhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha. Alaaa ayat jangan la sedih sangat Miera :B

      Padam
  4. bestnya dah tengok!!! tapi kenapa bkn Jason Statham yang jadi transporter....
    bilalah dapat tengok...T_T

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha tula, da tukar hero dahhh. Nanti download jee.

      Padam
  5. Tak pernah dengar pun pasal series film ni. Lepas ni, nak cuba cari.

    BalasPadam
  6. ermmm...cpt2 dload kikiki...xde ms & kwn nk tgk daa...asyik keje je...huhu...FYI, utk thn lps n thn ni just tgk transformers & FF7 jek kat wayang...sedei2

    BalasPadam