Korean Drama : Tonton Online The Gang Doctor

6:32 PTG


Assalamualaikum Hai.


The Gang Doctor. Nad sebenarnya susah nak terpengaruh dengan cerita Korea ni. Tapi bila adik Nad hasut haih dia alik channel yang dia record terus je kita pun dok layan sekali. Pastu best pulak tu T_T Nad tak suka sebab seminggu 2x je tayangan so kena tunggu next week untuk episode seterusnya. And now, Im stucked -.- Baru episode 8 oi! Kenapa boleh terpengaruh dengan The Gang Doctor ni TT_TT


tonton online the gang doctor


Sinopsis The Gang Doctor

Mengisahkan tentang Yong Pal, seorang doctor yang banyak berhutang demi perubatan adiknya melakukan dialisis disebabkan sakit buah pinggang. Akibatnya, dia sering dikejar oleh peminta hutang. Demi melangsaikan hutangnya, dia menjadi doctor sambilan untuk merawat gengster-gengster yang parah selepas bergaduh yang ada adalah salah di sisi undang-undang perubatan.

Di Han Shin Medical Centre (HSMC) dia ditugaskan di tingkat 12 iaitu tingkat para VIP dan VVIP.  Di sini, bermula kisahnya untuk menyimpan satu rahsia di mana pemilik hospital tersebut yang sedang koma. (Yang sengaja di-komakan supaya saham tidak jatuh ke tangan beliau). 

Yong Pal akhirnya membawa lari perempuan tersebut setelah dia berjanjai akan membantu kewangan bagi merawat adiknya sekali gus membawa perempuan itu jauh dari permainan politik kotor saham hospital. Mampukah mereka membalas dendam atas insan-insan yang membuat dia koma selama 3 tahun? Mampukah mereka membalas dendam terhadap ahli-ahli yang cuba membunuhnya?


Serious best! Haha i cannot lah asyik tertunggu je cerita ni setiap minggu haih. Lagi lagi bila heroin lawa memang semangat jela nak tengok cerita ni kann.


P/s : Harini keluar episode 9! Yeayyy~

You Might Also Like

18 ulasan

  1. Hi3 nik dulu pon x tgk cita nie bila kwn ajak tengok abis terpengaruh ...
    semua cita yg nik berkenan abis download sampai penuh external nik...
    lagi satu nik x kan download selagi cita tu x abis hi3.....bila dah download semua baru tgk hi3

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa tu baru cara yang betul. Terus marathon kan haha. Tapi Nad ni dah terpengaruh awal haihhz.

      Padam
  2. thankyouuuuuuuuuuuuuuu for sharing.

    BalasPadam
  3. best drama ni, rating pun tinggi :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan kan, rating dia memang tinggi. So means ramai jugak yang berpendapat cerita ni memang best.

      Padam
  4. hai datang baca entry korean drama ni pastu terus follow. hahaha penangan korea.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahhahaha yeay thank you awak follow kita :D Korea punya pasal eh hahah.

      Padam
  5. Lama dah tak tengok korea. Sobss T_T

    BalasPadam
  6. Sy pun tgh kemaruk tgk drama ni jugak. Hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha tapi tula, jenuh nak tunggu episode yang akan datang tu TT_TT

      Padam
  7. Saya suka crita ni. hiks, stiap mnggu mesti tunggu :(

    BalasPadam
  8. due to ur recommendation, hazy pun godek2 lah cerita ni. seriously best *cries*.
    pasni nak masuk U dah tak sempat nak tengok dah oi.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahhahah habis. Takpeee, pasni tengok marathon terus je.

      Padam