Trip to Medan, Indonesia (Day 4)

2:01 PG


Hi Assalamualaikum.



Ish, terasa lama sangat tak post mengenai diri sendiri. Tak post pasal hal personal. Hehehe. Sampai Qileh pun tegur en ennn. Haha bukan apa, malas je nak transfer gambar dari phone ke lappy :p Kalau dah transfer okay je nak menaip. Bila dah terbiasa post entry setiap hari, tertinggal sehari nak update pun terasa macam dah lama tak update.



So episod hari ni, nak cerita pasal Istana Maimun sahaja. Lepastu terus gerak ke airport Medan dan balik Malaysia. Cerita Day 1, Day 2 dan Day 3 boleh tengok bawah ni :





Ok start cerita. Pagi tu lepas check-out dari Garuda Plaza kitorang terus ke Istana Maimun. Rasa penat sangat dah Day 4 ni. Rasa macam taknak turun dari bas. Rasa cam nak cepat-cepat sampai airport lepastu balik Malaysia lol. Kata travel, lama-lama sikit ah best.




With Amirul.

Baju yang dia pakai ni kira macam baju tradisi dekat sana lah. Boleh je sewa baju ni untuk amik-amik gambar. Harga dia tak sure berapa sebab Nad sendiri pun tak try. Haha malas, cam membazir je.





Gambar beramai-ramai.

Pemandangan dari luar Istana Maimun.
Memang cantik istana ni :)



Day 4 ni kitorang lawat satu tempat sahaja. Sebab check-out pun dah pukul 9 camtu. Lepastu perjalanan nak ke airport Medan ambil masa dalam 4-5 jam jugalah. Sama jugak macam Day 1 punya perjalanan. Banyak spend time dalam bas.





Penat & rasa macam takde mood dah time ni. Haha rasa cam nak balik nak tidur. Tu je.





Us.





Cuba teka kasut kita yang mana satu?

Haha k dah yang ni merepek.



Byezzz semua. Rasa lain macam pulak bila semalam tak update entry. Blogwalking pun dah kurang. Nak menaip rasa malas sangat. Ni pun cuba menaip sebaik yang boleh. Tu yang nampak macam short entry je kan? Hehe. Tapi harap-harap la esok esok mood blogging ni datang balik.


You Might Also Like

40 ulasan

  1. huhu...bila la agaknya nak sampai Indonesia ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kumpul duit abg Jaymie :) Bawak family holiday dekat sana..

      Padam
  2. Selamat menikmati perjalanan di Medan, semoga senang dan jangan lupa nnati berkunjung lagi ya mbak ...

    BalasPadam
  3. mummy belom sampai medan lagi.. insya-Allah suatu hari nanti

    BalasPadam
    Balasan
    1. In Shaa Allah.. Amin mummy. Ada rezeki sampailah sana kan

      Padam
  4. best kut g indon. terasa jugak gua nak pegi sane, tapi belum sampai seruu lagi. huahua :(

    BalasPadam
    Balasan
    1. Best best. Cepat cepat lah seru tu datang.. Rugi tak pergi..

      Padam
  5. mesti seronok kan boleh tgk tmpt org..niesa ni entah bila la nk jejak kaki ke sana..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada rezeki sampai lah Niesa dekat sana. Jangan risau ^^

      Padam
  6. Weee~ Bestnya!!!!
    Hahahah gambar ramai ramai tu kenapa kak nad kecik sangat :P
    Huhuhu.
    Eleh tahu dah. Kasut pepel kan? :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahhahahahhaha tu ah pasal Qila. Padahal akak rasa akak tak kecik pun. Aish pelik pelik je trick gambar ni

      Purple eh tu? I tot biru oh

      Padam
  7. kasut pupel kan? hehe..
    bestnya~ jeles.. kekeke~

    BalasPadam
    Balasan
    1. Purple eh kak Anne? T_T Nape mata nad rasa biruuu

      Hehe jgn jealous. Akak pun pergi lah sana

      Padam
  8. ole ole untuk tasneem ada tak? hehe ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alamak aii, takde ole ole la pulak Tasneem. Maaf :'(

      Padam
  9. Balasan
    1. Hehe bukan la kak Nor :b Yang paling comels tu Ekeke

      Padam
  10. whoaaa. bestnyaa pi jalan jalan naa ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hee alhamdulillah memang seronok Atika :)

      Padam
  11. bestnya.. bilalah bleh dapat pergi.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe In Shaa Allah ada rezeki sampai lah tu Azwa :)

      Padam
  12. wah, bestnya.
    jauh bercuti ye..
    bilalah saya dapat pergi sana. erm, berangan jap. Hehe~

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe program under uni je Sha :) Syok jugak dapat berjalan jauh sikit..

      Padam
  13. wahh..besh la nad dpt g medan..cntik la tmpt dia

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cantik kan Thiqi? Nature beauty memang takleh nak lawan la

      Padam
  14. saya pun pergi sini jugak dulu. bagi saya bosan sikit muahahaha :p kasut kak nad warna purple!! kan kan?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hee istana tu emmang takde apa sgt mazni. Just kalau pergi reramai amik gambar best la hehe. Biru la, eh ke purple ni

      Padam
  15. Kasut awak kasut biru tu kan? xD

    BalasPadam